Арестуваха 2 момчета за бруталния побой над връстник

stat
12:41  |  7 февруари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Биячите са на възраст между 15 и 17 години Биячите са на възраст между 15 и 17 години
Сн.: YouTube

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе са установили и задържали две момчета за бруталния побой над ученик в крайдунавския град.
Видеоклип от побоя над момчето от други младежи бе качен в YouTube и шокира с изключителната си бруталност. Побоят е станал в края на миналата седмица в района на голям търговски център в Русе.

След публикациите в медиите, Районната прокуратура се самосезира и призова гражданите, които са станали свидетели на побоя или разполагат с информация относно самоличността на извършителите и на пострадалото момче, да се обърнат към органите на МВР, за да подпомогнат разследването.

Днес от полицията в Русе съобщиха, че в хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установили участниците, заснети в клипа. Младежите са непълнолетни и са ученици от Русе.

Изяснено е, че пребитият младеж е 16-годишен, а нападателите, които са му нанесли удари и са присъствали на място, са на възраст между 15 и 17 години. Според първоначалните разкази на момчетата, във въпросния ден на заснемането на видеоклипа, те се засекли в МОЛ-а и предвид предишни техни конфликти, отново се спречкали.

Двама от младежите вчера са били задържани от полицията за срок до 24 часа.

Районната прокуратура в Русе е дала указания на криминалистите за по-нататъшните действия по изясняването на деянието.

Децата на слободията са днешните убийциПоследно в Общество


Форум за иновации събра хиляди хора, жадни за нови идеи

Четвъртото издание на форума за иновации Innovation Explorer събра хиляди хора, жадни за нови идеи.