Мъжът е бил пребит на кръстовището на столичните булеварди "Скобелев" и "Христо Ботев" снощи около 22 часа. Той е бил нападнат, след като ударил странично автомобил "Мерцедес C500".

По първоначални данни автомобилът засякъл тролея. Въпреки това, от колата моментално излязъл шофьорът – 19-годишният А.М., влетял в кабината на тролейбуса и започнал да удря с юмруци водача. В същото време двамата му спътници А.Д. - на 31 г., и 24-годишната М.Н., започнали да трошат чистачките и стъклата на прозорците, уточниха от пресцентъра на МВР.

След подадения на тел. 112 сигнал на място пристигнал автопатрул и задържал тримата нападатели. Двамата мъже са криминално проявени с дълги досиета в полицията. Само преди шест месеца А.М. потрошил автомобила на друг човек след пътен инцидент с материални щети. А.Д. пък е регистриран многократно за заплаха за убийство, кражби, грабежи, хулигански прояви, нанасяне на телесни повреди и шофиране в нетрезво състояние.

Шофьорът на тролейбуса е настанен в клиниката по неврохирургия, допълниха от пресцентъра на "Пирогов".

В края на февруари 2010 г. 25-годишната Полина Цветкова преби ватманка от Столичния градски транспорт, след като при опит да направи обратен завой се ударила в мотрисата. Ватманката бе настанена в болница с две счупвания на дясната тазобедрена става. При тестване с дрегер пък бе установено, че Цветкова е шофирала с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Две години по-късно Софийският районен съд осъди шофьорката на 10 месеца условно, 150 лева глоба и лишаване от свидетелство за правоуправление за 1 година и 6 месеца.