Сигналът за побоя е подаден във Второ РПУ в Плевен около 1.30 ч. в сряда от 20-годишната приятелка на Детелин - Милица. Двамата се прибирали с лекия автомобил "Ауди А3" на девойката. Зад волана била тя.

Момичето съобщило, че колата й е преследвана от лек лвтомобил "БМВ". На улица „Сторгозия“ БМВ-то препречва пътя на аудито и принуждава младата шофьорка да спре. От другата кола слизат трима. Те чупят предното дясно стъкло на аудито и пребиват жестоко Детелин.

Младият мъж е настанен в плевенската болница с фрактура на носа, избити зъби и множество разкъсно-контузни рани по лицето и тялото.

От Областната дирекция на МВР в Плевен съобщиха, че извършителите на побоя са установени. Те са 27-годишен мъж и двама 18-годишни младежи от Плевен.

27-годишният и единият 18-годишен са задържани за срок до 24 часа, след което са им повдигнати обвинения и са оставени в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Работата по случая продължава.

Пред Нова телевизия Детелин Цанов, който все още е в болницата, каза, че с приятелката му Милица се притесняват дали биячите ще бъдат наказани. По думите на младия мъж, нападателите са бившият приятел на Милица, с който са имали 4-годишна връзка, брат му и техен познат.

"Всъщност техният познат не се включи в боя. Той стоеше до тяхната кола, с която ни засякоха. Бившият приятел на Милица и брат му ме налагаха. По репликите на бившия й приятел, щом тя не е с него, няма да е с никой друг. Притеснявам се, защото до момента не съм разпитан от полицията", обясни Детелин. 

Той допълни, че преди побоя е получавал заплахи в социалната мрежа Фейсбук от брата на бившия приятел на Милица.