Мъжът бил арестуван, след като 21-годишно момиче подало сигнал, че е пребито, ограбено и изнасилено от водача в столичния кв. "Княжево" преди ден. Ангел Николов откраднал и телефона й.

Жертвата е от провинцията, но дошла в София да си търси работа, съобщи пред журналисти заместник-директорът на Шесто районно управление Десислав Недялков, цитиран от БТА. Тя била отседнала в хотел в кв. "Княжево". Във вечерта на инцидента й дошли гости от Монтана, с които били на заведение. Тръгнала да да си ходи с такси. Оказало се е, че познава таксиметровия шофьор, тъй като той я е бил возил преди няколко дни.
Като пристигнали пред хотела, Николов я ударил, съобщи БНТ. Тя изпаднала в шок, той се възползвал от това и я завлякъл в стаята. Там насилникът нанесъл побой на момичето, изнасилил го, задигнал мобилния му телефон и избягал.

Рецепционистката на хотела записала номера на автомобила и се обадила на телефон 112. Малко по-късно Ангел Николов е задържан от три патрула на Шесто РПУ на бул. "Цар Борис Трети".
При проверката станало ясно, че той има 3 присъди за притежание на наркотици и хулиганство. Има и десетки регистрации в МВР за притежание на дрога, съпротива на полиция и грабежи.

Николов е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения, уточни шефът на РПУ-то.

Той работи за фирмата "О'Кей Супертранс". От компанията засега отказват коментар. Полицията е установила, че през въпросната вечер Ангел Николов е шофирал под въздействието на алкохол.

На 9 януари т.г. 35-годишен шофьор на такси бе задържан от столични полицаи за побой и грабеж на 22-годишен клиент. Оказа се, че таксиджията е криминално проявен, регистриран за отвличане, обсебване, грабежи и кражби, осъждан неведнъж.

Само 13 дни по-късно 38-годишен таксиметров шофьор попадна в ареста, след като нападна с юмруци и ритници свой клиент - 22-годишен младеж. И този таксиджия се оказа криминално проявен за хулиганство и нанасяне на телесна повреда. Потърпевшият пък бе настанен в болница със счупено ребро, контузия на мозъка и други наранявания.


Според Закона за автомобилните превози и Наредбата за таксиметров превоз на пътници, желаещите да работят като таксиметрови водачи трябва да получат удостоверение от "Автомобилна администрация", след като подадат необходимите документи и се явят на изпит. Сред документите, които се изискват, е и свидетелство за съдимост.