Сигналът е подаден в полицията днес, съобщи пред Дир.бг говорителят на Областната дирекция на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Изоставеното бебе е на видима възраст 6-8 месеца и е момиченце.

Около обяд млади мъж и жена помолили музикалната педагожка Анита Георгиева, стояща пред банкова сграда, да задържи за минутка детето. Жената се отзовала, почакала, но родителите на бебето не се появили.

Понеже закъснявала за час в близката Природо-математическа гимназия, Георгиева взела пеленачето и го оставила в една от подготвителните групи към детската градина на ОУ "Св. Иван Рилски", което дели една и съща сграда с ПМГ, разказа директорът на училището Бойко Свиленов. 

Родителите оставили и сак с памперси, дрехи, мляко, но не се появили. Училищното ръководство повикало полиция. Заедно със служителите на реда пристигнал и лекарски екип, който е отнесъл детето на преглед в местната болница.

Педагожката Анита Георгиева, на която било поверено на улицата, е била извикана по заместване за днес и утре в ПМГ, уточни директорът на гимназията Емилия Грозданова.

До момента родителите, изоставили пеленачето, не са открити. 

В края на юли т.г. 4-месечният Александър бе изоставен на детска площадка в столичния жк "Младост 1" от майка си. Малко по-късно 38-годишната Мария Иванова сама се обадила на тел. 112. 

След разпита в 7-мо РПУ жената заяви пред журналисти, че липсата на пари е причината да изостави детето си. Тя мислела, че оставяйки бебето си като кученце, ще го приберат добри хора. Майката, която живее в софийското село Габра, коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното. Мария Иванова поиска детето си обратно, но социалните отказаха.