Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В операцията, под наблюдението на Районната прокуратура и след одобрение от Районния съд в областния град, са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР - Пазарджик.

В хода й са проверени пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор „Пътна полиция”. Те се използвали основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС.

Проверена била и автокъща в Пазарджик, където са били открити множество бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи.

Полицейските служители намерили и непопълнени бланки на френски регистрационни талони.

Установено било наличието на фактури на хартия или в електронен вид удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица. При проведените процесуални действия са иззети още преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и др.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж от Пазарджик.

Работата по разследване и документиране на случая, както и за установяване на съпричастност на други лица към престъпната дейност продължава.