Говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов съобщи, че общо 8 автомобила са участвали в двата инцидента, станали около обяд в района на 62-ия и 66-ия километър от магистралата в непосредствена близост до ремонта на виадукта на 67-ми км, предаде "Фокус".

На 62-ия км се удариха пет леки автомобила, а на 66-ия - три. Няма пострадали хора. Заради инцидентите се образува колона с дължина около 6-7 км. Движението не беше спряно и се регулираше от пътни полицаи. В този участък обаче валеше дъжд, а пътните настилки бяха мокри и хлъзгави.

"Нанесени са само материални щети на автомобилите и те ще могат да продължат на собствен ход", каза още Стоянов.

Той призова водачите към търпение и да шофират с ниска скорост.

"Тези, които не бързат, могат да ползват обходния маршрут, който е по стария път Пазарджик-Белово-Костенец-София", уточни полицейският говорител.

Следобяд обаче задръстването по "Тракия" в посока Бургас вече беше 20 км. Пред БНР Мирослав Стоянов обясни, че заради огромния брой автомобили на място са изпратени допълнително четири екипа на полицията. Причината за задръстването след пътните инциденти допълнително станаха лошото време и ремонтите. Автомобилите бяха принудени да се движат с около 30 км в час.

От Пътната агенция препоръчаха да се минава през пътен възел "Ихтиман".

От МВР съобщиха, че на магистрала "Хемус" също има задръстване.
В района от 22 км до 34 км в посока Варна трафикът беше интензивен и се натрупа колона от автомобили в разстояние на около 12 км.

Голямо задръстване имаше и в участъка от язовир Дяково до Дупница по магистрала „Струма“, съобщиха пред „Фокус“ пътуващи. Изчакваше се около 50 минути за преминаване на участък с дължина около 5 км. 

Свлачище пък затвори за няколко часа пътя между Асеновград-Смолян.

Едва след 19 часа ситуацията по пътищата се нормализира.