Отвличането на жена до Вършец било инсценирано

stat
15:10  |  17 февруари 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 38 минути
Врачанката е признала, че сама се е наранила
Сн.: Shutterstock

27-годишната врачанка, за която вчера бе съобщено, че е била похитена край Вършец и се е спасила от изнасилване с лютив спрей, е излъгала полицията.
Криминалистите от РПУ-Вършец са разобличили младата жена, че е подала фалшив сигнал на тел. 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започна, след като на 15 февруари около 04,26 часа 27-годишната врачанка се оплакала, че е била похитена от непознати на пътя между Вършец и Враца.

Младата жена обяснила, че била на гости при свой приятел във Вършец и около 2 часа решила да си ходи, като тръгнала пеша към Враца. Малко след като излязла от града обаче, врачанката била пресрещната от автомобил с неустановена марка и модел.

Според думите й била насила качена в колата от мъж, а в нея имало още двама. Те я накарали да пие алкохол и я заплашили с нож в опит да я изнасилят. Жената обаче напръскала похитителите с лютив спрей, който носела със себе си, при което била изхвърлена от автомобила.
 
По случая били предприети оперативни действия, в хода на които криминалисти от РУ – Вършец потвърдили версията за инсценирано престъпление. Изяснено било, че на 14 срещу 15 февруари жената е употребила голямо количество различни алкохолни напитки, под въздействието на които сама си е нанесла порезна рана на дланта на лявата ръката, след което е тръгнала пеша за Враца.

Вчера врачанката е призована в районното управление, където направила признания, че подаденият от нея сигнал на тел. 112 не отговаря на истината.

Материалите по преписката ще бъдат докладвани на Районна прокуратура - Берковица.


Последно в Общество


Омраза, лъжи, манипулации: интернет като проклятие

Едно от най-революционните технически достижения на човечеството е и проклятие: интернет дава почти неконтролируемо поле за изява на хора, пълни с омраза и гняв


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?