От ведомството уточниха, че у нас ще има 12 294 секции, 184 подвижни места за гласуване и още 254 временни секции.

И днес продължава раздаването на изборните материали към общините. Това става под контрола на полицията.

Тази вечер изборните материали, които не са раздадени, остават под контрол на МВР, съобщи БТА.

Директорът на столичната полиция Младен Маринов отчете, че в София има 1594 секции, като 13 от тях са подвижни. Те са разположени в 293 изборни места.

Около зала "Арена Армеец" и БТА, където ще е международният пресцентър, ще има ограничени възможности за преминаване и спиране.

Утре вечер в София ще е мачът между България и Холандия, за който полицията също е взела мерки.

Директорът на звеното за документи за самоличност Светла Ценева обясни, че месец преди вота вече са издадени 48 хил. нови лични карти. Утре гишетата на дирекцията ще работят от 8,30 до 17 часа, а в неделя от 8,30 до 19 ч. Всички с откраднати или изгубени лични карти ще могат да подават заявление за удостоверение за гласуване.

Пожарната също е готова да реагира, вече са огледани всички сгради, в които има секции. Както и печатницата на бюлетини.

МВнР е дало указания и на дипломатическите мисии в чужбина, където ще има избори какви мерки за безопасност да бъдат взети. Проверени са 7217 обекта. В 782 са установени нарушени изискванията за пожарна безопасност. Над 200 генератора може да осигури пожарната за деня на вота, а около 2000 пожарникари ще са на пост.

Арабаджиев обясни, че МВР взема и допълнителни мерки по границата, както и по критичните места, в това число и в общините, където до сега е имало сигнали за купуване на гласове.