Катастрофата е станала около 14 часа на 2 км от Банско в посока Разлог, съобщиха от пресцентъра на МВР.

48-годишен моторист от гоцеделчевското село Брезница се удря в изпреварващото го БМВ с пловдивска регистрация, а след това и в "Опел" с чужда регистрация, в който са пътували македонски граждани.

Мъжът се е движил с висока скорост - около 180 км/ч и загинал на място, съобщи Нова телевизия. По информация на БНР в болница са откарани шофьорите на двете коли. В автомобилите е имало и деца, които са се отървали само с уплаха.

За известно време пътят Разлог–Банско остана затворен.

Загиналият моторист се казва Рашид Сакалиев - баща на две деца, пише местният в. "Вяра". Той имал сервиз в Брезница, а съпругата му била безработна. Семейството отглеждало и тютюн.
Вчера мъжът бързал да се прибере от Благоевград в Брезница, за да празнува Шекер байрам с роднините си, допълва "Вяра".

Катастрофа блокира пътя към Слънчев бряг

Верижна катастрафа на отсечката Бургас – Сарафово пък блокира пътя за Слънчев бряг по обяд, съобщиха от бургаската полиция. Образуваха се километрични колони.

Ударили са се четири автомобила в района на кв. "Сарафово" към 11.30 часа. Няма сериозно пострадали. Един мъж е с болки в крака, състоянието му е стабилно.

Причината за катастрофата е аварирал в дясната лента камион, който не се е обозначил непосредствено след завой на около 200 метра преди разклона за Каблешково.

Автомобил, движещ се в дясната лента, за да не допусне удар в каросерията на камиона, се отклонява рязко в ляво и в него се удрят три коли, излизащи от завоя. Шофьорите им не са имали видимост, за да видят маневрата на първия водач, уточниха от бургаската полиция.

На мястото пристигнаха екипи на МВР, пожарната и Спешна помощ. Близо 1 час отсечката беше затворена, след това нормалното движение бе възстановено.

10 души загинаха при четири катастрофи само за два дни миналата седмица.

В петък три момчета и едно момиче загинаха на място на пътя между карнобатските села Аспарухово и Сърнево. Те били в лек автомобил "БМВ", а зад волана било едно от момчетата - на 17 години, което няма свидетелство за правоуправление. То изпуснало управлението и колата се ударила в стационарна цистерна за вода. Всички са загинали на място.

В събота само за няколко часа шестима души загинаха в три катастрофи край Севлиево, на пътя Разград-Гецово и на автомагистрала "Хемус" до входа на Варна.