"Да, има грешки в ГРАО, но те са грешки от 2007 г. Да, имаше несъответствия между списъците от ГРАО и МВР, но това касае само 12 000 български граждани", оправда хаоса представителката на управляващата партия, предаде БГНЕС.

"В изборната администрация са и вашите представители — от БСП и ДПС. Има организирана манипулация, има плач от ваша страна, че губите тези избори", атакува опозицията тя.
Фидосова изтъкна факта, че за първи път през последните години се провеждат избори 2 в 1 и не прие аргументите на БСП и на ДПС за манипулация на изборния процес. Тя се възмути от депутатите, несъгласни с нея, заради шумната им реакция и помоли председателя на парламента Цецка Цачева да им направи забележка да се държат прилично.

„Днес е Денят на строителя и ако претенцията на ГЕРБ да строи се покриваше, ние най-малко щяхме да им честитим професионалния празник. Но те не можаха”, заяви депутатът от ДПС Лютви Местан. Той изтъкна, че това, че депутат от ГЕРБ е пренасял изборни книжа е само видимата страна на един "опасен процес, който може да се определи като добре планирани действията за манипулиране на изборите".

Той заяви, че хиляди български граждани, които изцяло покриват изискванията на закона за уседналост, не са били допуснати да гласуват в изборния ден. Не ставало дума само за хора, които през последните месеци, а и през последните 20 години не са напускали страната и населените места, в които имат и постоянен, и настоящ адрес.

„Да наречеш неудобство всичко това и да поднесеш някакво извинение в третия ден на вота е проява на политическа наглост”, каза Местан, според когото са извършени тежки престъпления от изпълнителната власт, за част от които се предвижда лишаване от свобода до 3 г. по НК. "Нямам съмнение, че тези дела ще стигнат и до Страсбург", добави депутатът.

„Най-лошо организираните и зле проведени избори. Комплексната оценка е провал. Безхаберие, некомпетентност, полицейщина. Милиционери правят избори”, подкрепи го колежката му от левицата Мая Манолова, която прочете декларация от парламентарната трибуна и подкрепи искането на ДПС.

Тя изтъкна, че управляващите са се провалили в декларираните намерения за предотвратяване на купуването на гласове, припомни и за отнето право на глас на десетки хиляди граждани.
"Има около 1000 жалби, близо 150 жалби са внесени във ВКС относно изборите. 168 000 граждани фигурират в т.нар. забранителен списък. Алековите герои са живи и те са в редовете на ГЕРБ”, добави Манолова.

Волен Сидеров от "Атака" пък призова всички парламентарни групи, които са съгласни, че е имало драстични нарушения и фалшификация на изборите, да приемат неговото предложение: "Да съберем всички бюлетини на гласувалите за президент, да дойдат в една зала като "Универсиада" представителите на партиите, да дойдат представители на НПО и медиите, както и на ОССЕ и ПАСЕ, и да бъдат преброени една по една бюлетините".
Той показа снимки с разкъсани чували с бюлетини, като свидетелство за нарушенията.

"Решенията на ЦИК трябва да могат да бъдат обжалвани", заяви на свой ред  лидерът на СДС Мартин Димитров. "Тези избори бяха обект на изключителни манипулации. Ако се продължи да се действа по този начин, ситуацията ще стигне до същия абсурд, какъвто видяхме по времето на Жан Виденов", коментира той.

Заради хаоса с обработката на изборните бюлетини от БСП обявиха, че ще поискат касиране на изборите в София. От ДСБ също обмислят дали да поискат касиране.

Срокът изтече
Законовият срок за обявяване на окончателните резултати от изборите, който е 48 часа след края на изборния ден, изтече снощи, а Централната избирателна комисия още не е оповестила окончателните резултати от изборите за президент, както и от вота за кмет на София. 
"Приемаме протоколите на ОИК-София. Иначе всички други протоколи са обработени", каза по обяд шефката на ЦИК Ралица Негенцова пред БНР. На въпрос защо се е забавило толкова много пристигането на документите, тя отговори, че не би могла да каже.
"Все пак не забравяйте, че се произвеждаха не само избори за президент, но и за местна власт. Това са много данни, които трябва да бъдат въведени, много са кандидатите и това води съответно до нуждата от повече време", оправда забавянето Негенцова и изрази надежда, че до довечера резултатите ще са готови.

Говорителят на ЦИК Бисер Троянов каза по-късно, че се надява до края на деня окончателните резултати да бъдат обявени.