Това заяви на извънреден брифинг в Софийски градски съд старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, предаде  Фокус.

„В 22.21 часа лице, представило се като Славов с оставен GSM, подава сигнал на телефон 112, че на „Раковска“ в магазин за алкохол и цигари се продават акцизни стоки без бандерол. Сигналът е получен от дежурна на Първо районно и е разпореден за автопатрул. В 22.28 минути, малко преди патрула да пристигне на място, е получен друг сигнал на телефон 112 от лице, представило се като Румен Асенов, продавач в магазин за алкохол и цигари“, разказа Маринов.

Той е подал сигнал, че лицето Волен Сидеров с група лица около него възпрепятстват дейността на магазина и правят скандал, поясни той.

Ст. Комисар Маринов уточни, че Румен Асенов повторно е подал сигнал, но патрулът вече е бил на място.

Патрулът уведомява главната дежурна на СДВР за случая, съобщава й обстановката, която установява на място, след което предприема действия, тъй като е имало словесен скандал, свързан с бутане.

Г-н Сидеров е заявил, че се извършва незаконна дейност, посочи Маринов и поясни, че полицаите са уверили, че ще извършат такава проверка.

При създалата се ситуация е имало много преминаващи граждани. Събрали са се хора, имало е сигнал, че инцидентът ще се изостри“, уточни директорът на СДВР.

Той изтъкна, че лично му е докладвано и е разпоредил да се насочи главния дежурен на столичната дирекция.

„В същото време изпратих допълните патрули, за да не допуснат физическа саморазправа. Беше докладвано, че спора продължава и Сидеров и групата лица като него, отказват да допускат хора в и извън магазина. От главния дежурен научих, че се събират и още хора. В пиковия момент на развитие на събитието концентрирахме по-голям брой полицейски служители. В процеса на осъществяване на полицейската дейности ми беше докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен“, разясни Младен Маринов.

Той подчерта, че се събират съответните доказателства, уведомено е и професионалното ръководство.

Установихме свидетели, които освен полицейски служители, участвали, и допълнителни цивилни лица. Всички действия продължиха към три часа, допълни Маринов.

„Има заявен ударен колега от МВР. Експертизата е добавена към досъдебното производство. Предстои да се извършат процесуално следствени действия“, каза още той.

Прокуратурата ще поиска депутатския имунитет на Сидеров и Чуколов от „Атака" заради извършено хулиганско деяние, както и противодействие на органите на реда. Румяна Арнаудова, говорител на Прокуратурата обясни, че се води разследване.