Нападението над проф. д-р Наумова, която е националният консултант по клинична имунология, бe извършено на 11 ноември около 19 часа, когато, връщайки се от работа, тя се опитала да прибере колата в гаража. Съпругата на Христо Григоров била нападната и насилствено извадена от колата й от неизвестни нападатели, които избягали с автомобила.

„Снощи бяхме информирани от дежурния в Шесто РПУ в София, че откраднатият преди няколко дни автомобил на съпругата ми проф. Елисавета Наумова, е намерен
”, съобщи председателят на БЧК Христо Григоров, цитиран от Нова телевизия.

Той благодари на министъра на вътрешните работа Веселин Вучков за неговата съпричастност, на структурите на МВР за бързите и професионални действия по случая.

Благоприятният край на случилото се показва, че в България все още има институции, които работят и изпълняват отговорно ангажиментите си към обществото”, коментира Григоров. ​

Ден след нападението над съпругата му, председателят на БЧК разпространи отворено писмо в медиите, в което отправи няколко въпроса към управляващите.

"Психическата травма и физическите контузии ще отшумят с времето. Но крещящите въпроси, които отдавна терзаят хората и възникват след всеки подобен инцидент, остават и ние като общество трябва и сме длъжни да си отговорим", написа тогава Христо Григоров.