Сигналът за инцидента, който е станал на пътя между селата Каблешково и Нова Камена, е подаден вчера в 18.50 ч. на тел. 112.

22-годишен младеж, без свидетелство за правоуправление, е шофирал лек автомобил "Опел" с добричка регистрация, в който са пътували 10-годишният му брат, 45-годишният им баща и 18-годишен техен приятел.

Водачът предприема неправилно изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в автобус, който е управляван от 60-годишен мъж от село Поп Груево. В автобуса са пътували двама пътници, които не са пострадали.

На място загиват 22-годишният шофьор на опела и седящият до него 18-годишен младеж. 10-годишното момченце умира в линейката на път за МБАЛ-Добрич. Бащата на двамата братя е транспортиран във варненската УМБАЛ „Св. Марина” с множество травми, но без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

Четирима души са загинали, а 31 са били ранени при 27 тежки пътни произшествия през изминалото денонощие, допълват от МВР.
В София през денонощието са станали 167 леки и две тежки катастрофи, при които двама души са ранени.

Преди дни началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски съобщи, че всяка седмица пътните полицаи в страната установяват между 500 и 600 души, които управляват автомобили, без да имат шофьорска книжка.

"Всяка седмица между 500 и 600 души са хванати да шофират без никога да са имали свидетелство за управление или са в период на изтърпяване на наказание лишаване от правоспособност. Статистиката през изминалите години показва, че годишно около 15 хиляди водачи биват хванати след употреба на алкохол и приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни пред БНР комисар Рановски.

АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?