От Областната дирекция на МВР в Сливен уточниха, че катастрофата се е случила в 19.48 ч. в квартал "Речица".

3-годишното момиченце е пресичало пътното платно, когато е ударено от 25-годишен шофьор на лек автомобил "Фиат". Детето е било с родителите си. То е починало на място.

Водачът е избягал от мястото на произшествието и е направил опит да се укрие, допълват от полицията. Малко по-късно обаче той е задържан.

Установено е, че мъжът, който живее в същия квартал, е седнал зад волана без свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол. Пробата с дрегер е показала 0,89 промила алкохол в издишания въздух.

Шофьорът е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Миналата сряда, по време на правителственото заседание, премиерът Бойко Борисов определи като недостатъчни предложените промени от МВР за спиране на войната по пътищата. Той поиска да му бъде представен проект с драстични мерки в понеделник.

Премиерът заяви, че трябва да има тежки наказания и глоби за шофиране след употреба на алкохол, без книжка, както и за гонките.

Това не може да продължава. Поне мен ме вбесява. Не може да продължава с това безогледно шофиране и неспазване на закона! Не може да се качваш пиян и това да не се води предумишлено убийство! Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?”, коментира Борисов.

Комисар Бойко Рановски заяви тази сутрин, че проектът на МВР предвижда криминализиране на шофирането с превишение от 60 км/ч. и автогонките, отнемането на кола и ограничения на правата на младите и пияните шофьори.
Тези водачи ще бъдат съдени като престъпници по Наказателния кодекс.

АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?