Инцидентът станал в събота следобяд, когато бащата на малката Кари - Добромир Атанасов, я извежда на детска площадка в кв. "Ново село", съобщи bTV.

Там обаче има хора и питбул, който не е вързан. По-късно бащата разбира, че хората са от местния кучкарник и се опитват да хванат животното. Единият от служителите на приюта се опитва да предупреди Добромир да изведе момиченцето от площадката, но питбулът напада детето.

"Опитах се по някакъв начин да скрия детето от кучето, като застана между тях, за да я вдигна, но не успях. Кучето вече беше до нас, захапа я за якето и започна да я дърпа", разказа Добромир Атанасов.

Управителката на кучешкия приют в Сливен Радостина Гашева допълва, че веднага се е втурнала на помощ на бащата, като е започнала да къса дрехите на детето, за да я спаси от кучешките зъби.

Момиченцето е откарано в болница с множество наранявания.

"Има хематом около 10 см на гърба от захапването. На вратлето също има нараняване от якето, докато кучето я дърпаше", казва бащата.

Собственикът на опасния питбул е установен от сливенската полиция и му е съставен акт. Той твърдял, че кучето е избягало.

Съседите обаче разказват, че мъжът се отнасял садистично с животното и го пускал да участва в нелегални кучешки боеве. Било цялото в рани и белези.

"През моите ръце са минали стотици и хиляди кучета, аз такова животно за пръв път виждам, то не е видяло нищо друго освен бой", допълва и Гашева.

Полицията ще разследват и тази версия, но на този етап нямат информация за кучешки боеве.

В края на февруари 2012 г. Хасковският районен съд наложи наказание „пробация“ и глоба в размер на 2000 лева на 29-годишния Христо Христов от Хасково, чийто питбул нахапа жестоко 10-годишния Теодор Жеков.

През юни 2011 г. 10-годишният Адам от старозагорския кв. "Кольо Ганчев" бе нападнат и жестоко нахапан от оставен без надзор от стопанина питбул. Момченцето играело с приятели, когато върху него се нахвърлило кучето. Адам бе нахапан по корема, глезена и ръцете и бе спасен от очевидци, които предотвратили по-голяма трагедия.