Около 18 часа в петък мъжът завел 6-годишния си син в парк „Простор" на разходка и си тръгнал.

Детето било оставено да играе на електрическите колички в заведението до детската железница в парк "Простор". Бащата казал, че майката на детето ще дойде по-късно и си тръгнал. След като изминали близо два часа и никой не потърсил 6-годишното момче, от заведението се обадили в полицията. Уведомен бил и Отделът за закрила на детето.

Момченцето е било настанено в център от семеен тип, където се намира и в момента. Няколко часа след инцидента полицията е задържала бащата, който казал, че имал уговорка с майката тя да вземе детето от парка.

Разследването е установило, че преди време родителите се върнали от Германия, но заради противоречия помежду си се разделили. Мъжът живеел в ивайловградско село и довел детето в Кърджали. Предполага се, че го е оставил в парка, за да не се среща с майката.

Криминална полиция продължава работата по случая.

На 11 август 18-годишната Юлия Василева остави бебето си в столичния Западен парк, след като се разделила със съпруга си. Тя заживяла на семейни начала четири дни преди да изостави детето си с друг избраник. Юлия казала на мъжа, че ще остави момиченцето в "Закрила на детето".