Снощи около 20 часа патрулиращите полицаи засекли двама мъже на 23 и 31 години, които с помощта на стоманено въже и товарен камион „ГАЗ” опитвали да демонтират и откраднат моста, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мостът е изграден от масивен винкел и плътна гофрирана ламарина. Полицаите иззели 3-метровото стоманено въже и извършителите били отведени в районното управление за снемане на обяснения. Проверка изяснила, че по-възрастният мъж има криминални регистрации и една присъда за шофиране в нетрезво състояние. Двамата задържани са направили признания, след което са освободени.

Строително-техническа експертиза ще установи нанесените щети по моста. Образувано е бързо полицейско производство и е сезирана прокуратурата.

В края на ноември м.г. от МВР и министерствата на околната среда и на икономиката съобщиха, че ще инициират забрана физически лица да предават отпадъци от черни и цветни метали, които нямат битов характер. Електрически кабели, жп състави, метални капаци от шахти и други отпадъци от небитов характер ще могат да се предават само при представен документ за произход и подписан договор.
Като основна причина тогава от МВР посочиха "взрив" на престъпленията, свързани с кражби на черни и цветни метали в цялата страна.