След среща с премиера Бойко Борисов полицаите получиха 100 млн. лв за увеличение на заплатите си.

- Г-н Попов, как мина срещата при премиера Борисов и какво се разбрахте?

- Обединихме се около това, че заслужаваме ново увеличение на възнаграждението. Той пое ангажимент. Ще се мисли и за усъвършенстване на нормативната база, така че смятам, че сме на пръв път и може скоро да си стиснем ръцете.

- В краткосрочен план какво ще се случи...

- Очаква се увеличението на заплатите да стане факт. Сега пътувам към министър Валентин Радев, с когото ще говорим за исканията ни за промените в нормативната база. Дали ще има изцяло нов закон, или ще се ремонтира настоящият, ще се договаряме.

- Ще продължите ли с протестите?

- Поел съм ангажимент към премиера, че утре ще поставя въпрос пред сбирка на Управителния съвет на синдиката да има временно прекратяване на протестните действия. Със сигурност към момента остава само протестът, който е обявен за утре.

По време на срещата ръководството на МВР и премиерът коментираха исканията на униформените не само за увеличаването на заплатите им, а и за промяна в наредбата, която определя как месечните им възнаграждения да бъдат формирани. На срещата е бил обсъден и начинът, по който се охранява границата и се води борба с контрабандата. Добрите постижения и приходите в хазната са още един от доводите протестиращите полицаи да получат допълнително пари, освен вече гласуваните 55 млн. лв.