Бруталният грабеж е извършен в нощта на 12 срещу 13 октомври в дома на възрастната Елена Панчовска, съобщи "Струма". 

Жената живее сама. Съпругът й е починал, а двамата не са имали деца. Единствените близки роднини на баба Елена са братята и сестра й, но те живеят далеч от къщата й.

След полунощ излязох от стаята до тоалетната, върнах се и си легнах. По едно време чух шум в стаята, светнах лампата и видях трима мъже с маски на лицата, ровеха по поставката за сервизи. Уплаших се, но извиках: „Какво правите? Кои сте?“. Единият ме хвана за гушата и започна да ме души. Друг ме удряше в ребрата и съскаше: „Къде са парите?!“. Опитах се да се изскубна от ръцете на този, дето ме беше хванал за гушата и ме стискаше здраво, но не успях. Аз се придвижвам с два бастуна. Къде да бягам?", разказва през сълзи 86-годишната жена.

Пенсионерката се уплашила, че нападателите ще я убият и им казала къде е скрила 90 лева. Тя обаче не издала на насилниците, че има скрити още 100 лв. от пенсията на друго място и сега с тях трябва да оцелее до следващата пенсия. Баба Елена работила в „Мини Бобов дол” и получава 300 лв. пенсия с добавката от пенсията на починалия й съпруг.

"Те взеха парите от чекмеджето и си тръгнаха, но преди да излезе от стаята, един от крадците бръкна под мушамата на масата и взе още два лева, които бях прибрала там. До сутринта не мигнах, плаках на глас от безсилие, виках: „Помощ!“, но никой не ме чу. Чувствах се унизена. Изчаках да се съмне и започнах да крещя с цяло гърло, дано някой от съседите да ме чуе", допълва Панчовска.

Около 7.30 ч. сутринта пристигнали екипи на полицията, които я разпитали и извършили оглед. Крадците влезли през задната част на двора, като разбили портата там, която била закована.

От РУП – Бобов дол работят по случая.