Сигналът за открито тяло е подаден в полицията около 21 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград, цитирани от "Фокус".

Трупът е намерен встрани от екопътеката, спускаща се от "Кръста" в посока парк "Ловен дом" над Благоевград. Край тялото е открит газов пистолет, който най-вероятно е преработен за стрелба с бойни патрони, предаде БГНЕС.

На около 300 метра е открит и изоставен автомобил "Опел", за който се предполага, че е на младежа.
 
Криминалисти изясняват причините за инцидента, като за момента няма яснота дали става дума за убийство или самоубийство. Родителите на младежа са информирани, а тялото е откарано за аутопсия.

Младежът е бил студент по право в ЮЗУ и един от най-добрите в отбора по хандбал, съобщи БНР. Той е бил издирван от полицията, след като семейството му подало сигнал, че от вторник не се е прибирал в къщи.

Във вторник сутринта студентът се прибрал от състезание, но вместо в къщи, отишъл в дома на приятелката си, с която били скарани. Оставил си багажа при нея, казал й нещо, след което излязъл. Оттогава спрял да отговаря на мобилния си телефон.

Православният мемориален кръст „Памет и вяра” се намира на хълма над квартал Вароша в Благоевград. До мястото се достига лесно по обозначена отбивка от асфалтовия път от град Благоевград (квартал Орлова чука) към село Делвино.

Според охраната на "Кръста", вчера около обяд младежът пристигнал сам, стоял е около час на пейка, и след това си е тръгнал с колата.