Арестите са извършени в четвъртък - 15 февруари, но от МВР съобщиха за случая едва днес.

Около 9 часа при провеждане на полицейска операция от служители от сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, в Девето РПУ бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Мерцедес“. Информацията гласяла, че колата е открадната с работещ двигател от района на бул. „Сливница“.

В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по бул. „Сливница“ по посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф“.

След кратко преследване полицаите успяли да спрат двете коли и задържали намиращите се в тях трима мъже, които се опитали да укрият крадената кола в района на Перник.

Установена е самоличността на тримата- Л.А (37 г.), известен с прякор „Таратора“ , 41-годишният А.Я., с прякор „Шиндлера“, от София и 35-годишен мъж от пернишкото село Лобуш. 

Таратора и Шиндлера са стари познайници на МВР. След извършените процесуално- следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Двамата са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки „задържане под стража“.

Третият мъж е разпитан като свидетел и освободен.