От противопожарната служба в Шумен съобщиха, че инцидентът във Върбишкия проход е станал около 9.30 часа тази сутрин, предаде БНР.

Автобусът "Мерцедес" е пътувал от Варна за Ямбол и в него е имало 23-ма души. 44-годишният шофьор Пламен Цачев е загубил управление над превозното средство и то се е преобърнало в канавката. Няма пострадали хора.

Пътният инцидент е станал заради хлъзгав път след град Върбица въпреки забраната за движение през прохода. Пътниците са превозени с транспорт на общинската администрация във Върбица до местното СОУ „Паисий Хилендарски”., а автобусът е изтеглен встрани от пътя.

Върбишкият проход е затворен за движение целогодишно, припомнят от Областната дирекция на МВР в Шумен.

"Катастрофата на автобуса във Върбишки проход е станала на един километър преди кота 1008, на 100 метра от местността "Еникуле"", заяви Христо Иванов, началник на Районната служба „Противопожарна безопасност и защита на населението” във Велики Преслав.

По предварителна информация пътниците са пътували за Банско.

Около 0.30 ч. друг автобус катастрофира на пътя Ветрен-Николаево, съобщи БГНЕС.

Шофьорът, който превозвал работници, оставил последните в село Дъбово и тръгнал да се прибира към базата си в Гурково. По пътя обаче водачът бил заслепен от фаровете на друго превозно средство. Той изгубил контрол, автобусът се ударил в мантинелата и излязъл от пътя в канавката.

Заради катастрофата на крак бяха вдигнати всички спасителни служби в Казанлък. На място бяха изпратени линейки, пожарна и два полицейски автомобила.

Шофьорът е откаран в казанлъшката болница с фрактура на крака. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, за да се установи дали е употребил алкохол преди да седне зад волана.