Ексшефът на Националната служба за сигурност заяви тази сутрин пред bTV, че министър Валентин Радев е "Румяна Бъчварова в панталони”, а МВР отново се управлява задкулисно от премиера с негов ход - "фасадно се поставя някакво лице, което да бъде бито публично".

Според Атанасов най-големият гаф на Радев е назначаването на Младен Маринов за главен секретар - "бивш охранител на Мето Илиянски". "Тази персона" била и причината да напусне поста шеф на вътрешната комисия в предишния парламент.

"На този човек изобщо мястото му не е там. Той е предложен отдавна на Бойко Борисов от неговите приятели от сикаджийския период", заяви още десният политик.

Според него всеки редови полицай знаел това, а под "сикаджийски приятели" имал предвид (Румен Николов) Пашата, с когото преди години Борисов имаше общ бизнес. По думите на Атанасов, докато Маринов бил директор на столичната дирекция на полицията, през цялото време тя била "на трето място отзад напред по резултати".

За НДК: Още ли Борисов е властелин на обществените поръчки

Атанас Атанасов коментира скандалите около НДК.

"НДК е много симптоматичен случай, който показва дефектите на днешната власт. Става въпрос за една порочна и много корумпирана власт. Отвсякъде излизат такива факти. Сега е в ход операцията по замазването на гафа. Защото Борисов явно изтърва контрола над подчинените си след толкова години. Някой се появи и почна да му оспорва позицията, че той е властелинът на обществените поръчки. Затова се карат", каза още лидерът на ДСБ.

Той подчерта, че има въпроси, на които не е чул отговори, въпреки многобройните медийни изяви на министър Лиляна Павлова:

"Кой и за кои фирми е оказвал натиска върху г-н Боршош да получат определени обществени поръчки? Този въпрос разисквал ли се е на онази среща при г-н Борисов и какви са писмените и гласни доказателства, които г-н Боршош е представил, явно за г-жа Павлова, че премиерът даде заден и го върна на работа?"

Според Атанасов това тежко ерозира властта на Борисов и е въпрос на време да си отиде от политическата сцена, макар че медийната машина, която го обслужва, прави страхотни усилия за замазването на скандaлите.

"Борисов, след като беше смъкнат от власт през 2013 г., се спогоди с тези, от които беше смъкнат от власт. Като уговорката е - няма да пипа скандала "КТБ", няма да разследва банката", каза още той.

Атанасов цитира предишния лидер на ДСБ Радан Кънев - че държавата се управлява от "тримата шишковци".

"Знаем ги всички кои са", заяви бившият депутат.