Около 650 души се включиха в шествия и бдения в страната. Протестите в цялата страна преминаха спокойно, без нарушения на обществения ред.
Събирания под различна форма е имало в София, Варна, Велико Търново, Асеновград, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, предаде "Фокус".
Най-масови са били проявите в Асеновград – 200 души, Пловдив – 100, София – 60.

Задържани са общо 10 души
, сред тях трима непълнолетни. Петима са задържани от органите на реда заради липса на лични документи.
 
Протестиращите в Асеновград се събраха пред сградата на РПУ и поискаха оставката на началника Запрян Стоянов, заради това, че полицаите не са реагирали на сигнала за заплаха за убийство, подаден от вуйчото на убития Ангел от Катуница - Веселин Христев. Според протестиращите Кирил Рашков е покровителстван от полицейското управление в Асеновград, а отговорността е на главния инспектор Запрян Стоянов, съобщи БНТ.

Протестиращите настояваха и за оставки в прокуратурата, съобщи БТА. В митинга се включиха и десетина души – жители на Катуница. Сред тях беше и самият Веселин Христев.
Той заяви, че е подал три сигнала в РПУ-Асеновград срещу Кирил Рашков, който го е заплашвал с убийство и допълни, че никой не му е осигурил защита след подадените сигнали и жалби. Пред Дарик радио Христев бе категоричен, че убийството на племеникa му е поръчково. Мъжът предоставил на разследващите и запис от охранителна камера, на който се вижда разигралата се сцена, съобщи БНТ. По думите на Христев, ако иска някой да му се обърне внимание, трябва да даде едно дете курбан.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е в ход проверка в полицейското управление в Асеновград, която да установи дали е забавена жалбата до полицията срещу Цар Киро, подадена часове преди инцидента в Катуница. Цветанов увери, че ще бъде безкомпромисен, ако има нарушение на служители от полицията. 

В София протестиращите се събраха пред НДК. Към тях се присъединиха и група рокери. В района имаше между 20 и 30 автомобила на полицията и жандармерията, а полицаите провериха личните документи на всички пристигащи.
Рокери обясниха пред журналисти, че този протест е антиправителствен и е насочен срещу политическата класа, която е позволила хора с много пари да се чувстват недосегаеми от закона.

В Пловдив младежи се събраха край Паметника на Съединението, след което поеха към главната улица, скандирайки „Киро в затвора”, „Българи юнаци” и „Всеки ден ще е така до победата”. Обстановката бе спокойна и до сблъсъци с полицията не се е стигало. Полицейски екипи и жандармерия има в района на Джумая джамия, по главната улица на града и в района на общината.

Във Варна около 50 рокери поднесоха цветя пред Катедралата в памет на загиналите момчета от село Катуница. Рокерите се събраха в центъра на града и след като направиха няколко обиколки с моторите си из централните части, спряха около Катедралата, която е заключена и оставиха на стъпалата цветя в знак на почит.
Рокерът Атанас Стоянов заяви, че протестът е мирен и по никакъв начин полицията няма да бъде провокирана. В централните части на града имаше засилено полицейско присъствие.

Около 100 души пък се събраха
пред сградата на общината във Велико Търново, носейки плакати „Стига вече цигански терор” и с българското знаме. С едноминутно мълчание те почетоха паметта на загиналите момчета в Катуница.  Заради протеста част от главната улица във Велико Търново бе затворена.

В Благоевград в третия протест участваха около 60 души. Организаторът Людмила Спасова каза, че целта е не да се провокират ромите, а напротив – протестът е с мирна цел и е насочен към хора като Кирил Рашков. Тя подчерта, че не вярват в ареста на Рашков, искат да го видят, за да се убедят, че е арестуван и искат той да бъде осъден. Шествието приключи с едноминутно мълчание в памет на двете момчета от Катуница.

По-късно обаче протестиращи благоевградчани са набили двама роми - 36-годишния Костадин Тодоров и 20-годишния му син Цветан, които са  са настанени са болницата в Благоевград, съобщи "Фокус". Заради побоя полицейското присъствие в ромската махала е засилено.

В благоевградската полиция са задържани седмина младежи, сред които и 13 - годишно момче, които са готвели разправа с ромите, събирайки се в района на хипермаркет в центъра на града, предаде БГНЕС. След като ромите от "Предел" - махала разбират за боя, към центъра на града тръгва тълпа от над 200 души, въоръжена с брадви, лопати и тояги. Те са били спрени от полицейски кордон. Нощта в махалата премина спокойно и без ексцесии.

При ареста на 13-годишното момче е присъствала инспекторка от Детска педагогическа стая. На този етап от полицията отказват информация за самоличността на задържаните.