В поздравителния си адрес до министър-председателя Лагард отбелязва, че очаква продължаване на ползотворното и ефективно сътрудничество, което е съществувало в отношенията с българските власти и лично с премиера Борисов в предходните му мандати.

"Вашето лидерство остава от критично значение за осигуряването на просперитета на България чрез опазване на фискалната устойчивост и подкрепата за растежа и инвестициите", допълва Кристин Лагард.

Преди дни Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел също поздрави Бойко Борисов за избирането му за министър-председател на България. По думите й, феноменалният успех на Борисов за трети път да бъде начело на правителство е показателно за доверието в него и за това, че е куражлия човек.

Борисов бе поздравен също от Жан Клод Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп и редица европейски лидери.

Руският президент Владимир Путин също поздрави нашия премиер и дори вчера проведе телефонен разговор с него в който са обсъдили проектите АЕЦ "Белене" и Хъб "Балкан".

Преди 2 дни Кристин Лагард поздрави и финансовия министър Владислав Горанов за повторното му избиране на поста.

В поздравителен адрес до министър Горанов тя му пожелава успех и изразява увереност, че неговото ръководство ще осигури непрекъснат просперитет за България чрез запазване на фискалната стабилност и поддържане на растежа и инвестициите.

Кристин Лагард потвърждава и готовността на МВФ за продължаване на ефективното сътрудничество, което Фондът и българските власти са поддържали през годините, включително и с Владислав Горанов по време на предишния му мандат като финансов министър.