Катастрофата затрудни движението.

Загиналият е 28-годишен и се е движел в посока Околовръстното, когато таксиметров автомобил направил неправилен обратен завой и моторът се забил в него, съобщи в. "24 часа".

Водачът на таксито се е разминал без сериозни наранявания - въпреки, че шофьорската врата е смазана, еърбегът се е отворил.

По неофициална информация в колата е пътувал клиент.

"В шок съм, не знам какво да кажа, разбирам за смъртта на приятеля си от сайтове", каза пред "изданието приятелката на загиналия моторист.

След инцидента на мястото се събраха много мотористи, които оставиха каските си на земята, в памет на техния загинал колега. Рокерите заявиха, че им е писнало да погребват свои "братя".

Те се заканиха да протестират, докато не се въведат законодателни промени в тяхна защита.

Последният техен протест обаче предизвика недоволство сред столичани и полицията започна акция срещу силния шум от моторите.

През 2014 година синът на председателя на ДАНС Димитър Георгиев - Юлиян, загина при подобна катастрофа с мотор, пак на "Симеоновско шосе". Студентът от Техническия университет се заби с "Ямаха" в мерцедеса на бизнесмена Георги Илиев, съсобственик на голяма верига пицарии, който също правел забранен ляв завой.