"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се, не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Той добави, че въоръжената опозиция говори, че победата е близко, цитиран от БТА.
"Ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск". Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той.

По думите на Богданов обаче Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията.

"Освен това, в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил.