Източник от полицията, цитиран от изданието "Взгляд" съобщава, че задържаните, предимно мигранти от Таджикистан, са предизвикали масов бой помежду си.

"Около търговски център" Москва "са открити около 250 души с азиатски вид, които са искали да се срещнат с ръководството на търговския комплекс.

Полицаите, с цел  да предотвратяват евентуални бунтове, са задържали и отвели лицата в полицейския участък", съобщава още източникът.

Източникът е добавил, че пазачите на търговския център са пребили таджикски гражданин, който е работил там.

След това жертвата била отведена в болница с натъртвания, вътрешна черепна травма и мозъчно сътресение.

Колеги и роднини на пострадалия са се събрали пред центъра и  са предизвикали конфликт с охраната му., по данни на полицията.
Масовите сбивания са били  предотвратени от полицейски служители.

Междувременно стана известно, че пребитият 27-годишен гражданин на Таджикистан Навруз Каримов е жив, а състоянието му се счита за средно-тежко,
според говорител на представителството на миграционната служба на Таджикистан в Русия Ибрахим Ахмадов.

27-годишният гражданин на Таджикистан Навруз Каримов е роден в таджикската област Хатлон.

Каримов е жив, но състоянието му се определя от лекарите като средно-тежко. Той е в болницата в Москва № 68, съобщава Ахмадов.

Според него служители на посолството вече са посетили болницата.

"В разследването на инцидента в близост до търговския център "Москва", с участието на граждани на Таджикистан, са ангажирани  служителите на реда на руската столица и властите", добави Ахмадов.