Днес следобед на началната страница на Министерство на образованието и науката (МОН) се появи колаж, на който се вижда новият образователен министър Меглена Кунева да играе как играе върху маса пред известни наши политици с турски фесове и развяващи турското значе.

 "Ше си праем кот си искаме!", пише на колажа.

Администраторите на страницата свалиха картинката след половин час, а от МОН обясниха, че не са били обект на хакерска атака, тъй като всичко останало по сайта е наред.

Снимката-колаж, която приветстваше посетителите на сайта на министерството, бързо стана хит в социалните мрежи.

Вижте снимки >>

На нея са изобразени министър-председателят Бойко Борисов, Валери Симеонов от НФСБ и Радан Кънев, които седят на една маса заедно със социалния министър Ивайло Калфин, както и Красимир Каракачанов.

Всички те носят турски фесове, без Ивайло Калфин, който е с еврейска шапчица - "кипа", а Валери Симеонов развява турското знаме.

На масата до тях е разположен и президентът на Турция Реджеп Ердоган, както и фейсбук героят Спиндерман. Върху масата е Меглена Кунева, която танцува пред събралите се политици.

За случая е информиран сектор Компютърни престъпления към ГДБОП, съобщиха още от МОН.

Хакерската атака обаче явно е направена от непрофесионалисти, а страницата е била зле защитена и всеки може да качва каквито и да е снимки.

Чрез търсачката на сайта на МОН, която при пускане на какъвто и да е текст в нея, връща текста с надпис отпред "Търсене за:".  Когато се сложи линк за каквато и да е снимка, тя директно излиза като резултат от търсенето на сайта.