Протестиращите настояха правата на потребителите да се спазват и да се спре с порочните практики от страна на телекомите, които действат неетично и непрофесионално, предаде БНР.

Част от исканията изрази Янаки Ганчев от Асоциация на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги. Той настоя на първо място отпадането на автоматичното преподновяване на договорите да стане факт, а не обещание, "защото сме се наслушали на обещания, които не се изпълняват".

"Второ - искаме неустойките, които в момента са ужасни - да се сведат до 7%. Започваме от януари и на всяко 20-о число ще го правим, докато не го постигнем", зарече се Ганчев.

Протестиращите настояха за равноправие и избор при подписване на договорите, отмяна на неравноправните условия в общите условия на договорите, подновяване на договора с изричното съгласие на клиента, европейски цени на услугите, обективна информираност за услуги и тарифиране и плащане за реално получена услуга.

"Това са грабители, чужди компании, които грабят българския народ", реагираха протестиращи.

"Цял живот съм бил на ваучер, защото са ми много скъпи сметките. Получавам SMS-и по не знам си кое време, даже се случва и към 11 часа вечерта, да ми звънкат с някакви си - обади се, не знам какво си и така нататък. Трябва малко хората да се съобразяват, има си човек едно лично пространство, затова ми е тоя джиесем, не да бъда притесняван и от тях", коментира друг протестиращ.

Хората настояха за оставката на шефа на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, тъй като, според тях, от КРС не осъществяват функцията си на регулаторен орган.