Изабела Сярова обясни пред телевизия Bulgaria ON AIR, че това е единственият вариант, който й е бил оставен от районната администрация на район "Младост", представлявана от Десислава Иванчева и от администрацията на Столична община, представлявана от Йорданка Фандъкова.

Инвеститорът твърди, че й е оказван системен тормоз в продължение на три месеца, който се изразява в действието или бездействието на въпросната администрация под формата на непрекъснати проверки, оспорването на актове, удостоверяването на неща, които са ясни и конкретни.

"Най-накрая не излизаме с никакво становище нито от районната администрация, нито от администрацията на кмета Фандъкова", добави тя.

Изабела Сярова е собственик и инвеститор на малко здание в квартал "Младост"1 срещу блок 64, което е отредено за офис сграда в сферата на услугите.

"Бях проверена от НАК, гл. архитект Здравко Здравков, Влади Калинов, ДНСК. Имам всички документи, но бях проверена от Инспекция по труда и всички институции, за които се сетите. Не виждам защо, след като въпросната администрация ми е издала законов нормативен документ, за който съм заплатила 10 000 лева - това е само строителното ми разрешение", коментира още Сярова.

Именно строителството на тази сграда беше една от причините жителите на квартал "Младост" да излязат преди месеци на протест срещу застрояването.

"Нерегламентирана група от граждани в продължение на месеци събаряха оградата ми, изписваха ми "Мафия" на строителните площадки, оронваха престижа ми като човек, разстройваха децата ми и цялото ми семейство. Защо прокуратурата не се самосезира, а Столична община не излезе със становище законни ли се тези действия", попита обаче Сярова.

Тя съобщи, че на среща с главния прокурор е представила подписка от Инициативен комитет, подписана от 300 души. Тя е за нарушения по време на предизборната кампания на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева, както и срещу действията на граждани, представлявани, според нея, от районната администрация, които са нарушили конституционните й права. Преписката е разпределена и ще бъде разгледана от Софийска градска прокуратура, добави Сярова.

Тя твърди още, че се подправят документи, не се изпращат на адреса за кореспонденция, а се лепят по оградата на строителната й площадка.

"Столична община налага едно мълчаливо съгласие с действията, които според мен са абсолютно незаконни от страна на районната администрация, делегирайки права от Столична община към Районната администрация, това е най-големият тормоз, който може да ми бъде причинен на мен и на други инвеститори, защото по този начин нямаме право на възражение и директно отиваме в съда, което означава, че обектите ми ще бъдат спрени за 2 - 2 години и половина, ще ми бъде забранен достъпът до тях", коментира още тя.