Това заяви пред Нова телевизия 19-годишният Емилиян Йорданов - едното от момчетата, обирали жилища, които преди това наемали от популярни платформи за резервация. Доскоро той е бил волейболист. Сега, по думите му, учи и работи.

Младежът призна, че е откраднал телевизора от единия от домовете, защото са му трябвали пари за връщане на стари дългове.

"5000 лева взехме. За да ги харчим. Харчихме откраднатите пари за всякакви работи. Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели", заяви неговият приятел, който остана със скрито лице. Момчето е на 18 години, още учи и тренира футбол.

От откраднатия телевизор двамата успели да "спечелят" 100 лева. Според наемодателя на обраното жилище, след като кражбата била оповестена чрез социалните мрежи, започнал да получава заплахи. Друг мъж твърди, че по тази схема същите момчета откраднали и неговия телевизор и оставали апартамента му в състояние, което му е трудно да опише - "всичко надолу с главата". Той допълва, че имало следи от наркотици.

Емилиян обаче казва, че не се занимава с наркотици. Преди опитвал марихуана, която била "натровена" по някакъв начин и това му докарало паническо разстройство. По думите му това е първата му кражба. Преди това е попадал в полицията заради "дребни неща" - не върнал колело, за отмъкнат телефон, както и за неплатена сметка за такси.

"Засега никой не ни е потърсил от полицията за абсолютно нищо. Но получавам заплахи в интернет", заяви Емилиян Йорданов.