Според магистратите, на свобода те могат да извършат друго престъпление.

Стрелбата в "Слънчев бряг" е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата, за което има много доказателства. Това съобщи на специална пресконференция ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова

Според магистратите по делото са събрани достатъчно данни, че Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов са част от организирана престъпна група за трафик на наркотици и хора, побои, палежи и рекет.

На върха на групата стоял собственикът на заведението, пред което стана стрелбата между хората на Митьо Очите и задържаните - Божидар Кузманов по прякор Кравата.

Той е в неизвестност, но за ключовата му роля разказват явни и тайни свидетели, сред които и дъщерята на Митьо Очите. И техните показания мотивираха съда да остави в ареста четиримата мъже. А според тези показания, Кузманов държал заведения в Слънчев бряг и Банско. Принуждавал туристически фирми да водят клиентите си при него и събирал такса за паркиране на местните таксиметрови шофьори.

В заведението на Божидар Кузманов се продавала дрога и са били наемани момичета, твърдят още свидетелите.

Обвиняемите и техните адвокати отричат всичко това. Финалното решение ще е на Специализирания апелативен съд, който ще заседава на 10 юли.

Димитър Желязков-Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в заведението "4 You" в "Слънчев бряг" на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен. Двама души - Георги Иванчев и Радослав Димитров са задържани и обвинени за опит за убийство на Димитър Желязков. 31-годишният Тодор Славов пък бе арестуван и му е повдигнато обвинение за убийството на Алексиев.