Днес лекарите ще направят опит да върнат тежко простреляния в Слънчев бряг Желязков към самостоятелно дишане и в съзнание, съобщи Нова телевизия. За спасяването на живота му важен фактор се е оказал здравият му организъм. Предстои му обаче дълъг период на възстановяване.

Само от миналата сряда вечерта до днес лечението му струва на близо 24 хиляди лева. По данни от болницата до понеделник сумата е била 21 890 лева. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът струва 2300 лева, като за Желязков са използвани 7 опаковки.

По повод коментарите в социалните мрежи, че се дават пари за осъден за наркотрафик престъпник, лекарите от отделението по реанимация, където той е настанен, са категорични, че полагат за него същите грижи, каквито получава и всеки друг пациент.

"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира д-р Здравка Инджова.

Вчера зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че в момента няма политически чадър над Митьо Очите, но такъв очевидно е имало по времето на Цветлин Йовчев начело на МВР. По думите на Цветанов тогава е бил уволнен директорът на полицията в Бургас Милен Димитров, който разбил престъпната група на Желязков. Броят на антимафиотите в дирекцията пък бил намален драстично

"Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор. Как може да има ефективност?”, попита той.

До този момент има само един обвинен за стрелбата в Слънче бряг, и то само за убийството на един от охранителите на Митьо Очите - Александър Алексиев. Преди дни 31-годишният Тодор Славов беше оставен в ареста.