Министър-председателят отбеляза, че въвежда мерки в граничните и митническите служби, които трябва да допринесат за по-високите приходи, предаде БТА.

Борисов смята още, че сега митниците работят по-добре и "събират повече пари".

Премиерът, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Свиленград Георги Манолов официално откриха пречиствателна станция за отпадни води.

На церемонията присъства и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Харчим много пари за бежанците

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на Пречиствателна станция в Свиленград, предаде Агенция „Фокус”.

"Вчера бяхме на съвет. Цяла Европа е разтревожена от това. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас", заяви Борисов.

Той подчерта, че с всички е разговарял, Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено.

Премиерът Борисов обясни, че армията може да помага в тази ситуация единствено с логистика, но така или иначе се продължава и със съоръженията, и с всички предприети действия.

Във връзка с оградата на границата Борисов посочи, че несправедливо ни обвиняват. Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората.

Министър-председателят припомни за периода "Орешарски" и коалицията, която все едно е изчезнала от историята.

"Този период все едно е забравен. Тази година е нулева, тя е празна, тя е само фалити", отбеляза той.