От утре след полунощ бул. "Цариградско шосе" ще бъде затворен до алея "Яворов" за повече от 24 часа, а при необходимост и до 4-ти км в посока Пловдив.

Затвореният участък на Цариградско шосе ще бъде в сила от 00:15 часа в събота  до 08:00 часа в неделя.

На 29 октомври и други централни улици ще бъдат затваряни поетапно.

Митингът-концер започва в 19 часа в събота. Сцената ще е разположена след моста с лице към хотел "Плиска", а шоуто ще обхване бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”, съобщиха от "Шоуто на Слави".

По „Цариградско шосе”, от страната на парк „Борисова градина”, ще бъдат разположени седем кули с видео екрани и озвучителни системи, обезопасени със заграждения около тях.
 
На пътното платно на булеварда ще има буферни зони, в които няма да се допускат граждани за тяхно удобство и сигурност. В тези зони ще има служители на охранителната фирма, които ще оказват съдействие при необходимост. 

Ще има контролно-пропускателни пунктове, три стационарни медицински пункта, противопожарни екипи и засилено полицейско присъствие. Пияни и лица с обемисти багажи няма да бъдат допускани.

Организаторите на събитието препоръчват на зрителите да се придвижват по три  маршрута - вижте тук >>>.

Заради събитието и очаквания голям интерес от Столична община променят маршрутите на масовия градски транспорт, преминаващ по бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов” за времето от 04:30 до 24:00 часа на 29 октомври.

Подробности за промените в движението вижте тук >>>

СДВР се готви от месец

"Полицаите ще бъдат навсякъде. Ще носят жълти елечета. До тях ще има представители на организаторите и на Столична община. Нека хората да се обръщат към тях, когато видят провокатори. Ще бъдем там в тяхна помощ, а не като репресивен орган", призова на брифинг директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от 24 часа.

Той уточни, че няма как да се предвиди колко хора ще дойдат на концерта.

Според МВР ще присъстват в пъти повече зрители от последното подобно мероприятие - митинга на БСП и ДПС през 2014 г. По улиците около "Орлов мост", бежанските центрове и местата, където има много мигранти, полицейското присъствие също ще бъде засилено.

Подготовката на охраната тече от 1 месец съвместно с "Шоуто на Слави" и Столична община.

От МВР призовават родителите на непълнолетните да ги придружават, защото може да има проблем с обхвата на мобилните оператори поради натовареност на клетките в района.

Зам.-директорът на столичната полиция ст. комисар Антон Златанов уточни, че не е желателно зрителите на концерта да идват с чадъри, а с дъждобрани.

"Няма конкретни заплахи за терористичен акт, но ние вземаме превантивни мерки", каза още Младен Маринов.

Референдумът, иницииран от Слави Трифонов >>>