По информация на „Труд“ половин час по-рано при Радев е дошъл проф. Огнян Герджиков, който се очаква да стане служебен премиер. Двамата са провели разговор на четири очи.

По източници на "24 часа" и Нова телевизия именно Герджиков ще стане служебен премиер.

В сградата на президентството влязоха посланикът ни в Берлин Ради Найденов, който беше шеф на кабинета на премиера Сакскобургготски.

Найденов напусна „Дондуков“ през задния вход откъм Ротондата, придружен от Елена Йончева. Попитан дали ще оглави МВнР той отговори, че в дипломацията нещата се коментират, след като се случат. Найденов обясни, че познава бъдещия служебен премиер.

При президента влязоха и зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев, бившият зам.-министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и актьорът Рашко Младенов, предаде "Фокус".
Донев беше в екипа на ексминистър Ивайло Калфин.

В президентството влезе и бившият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов, съобщи БНР.

На срещата бяха зам.-генералният директор на НКЖИ Христо Алексиев и деканът на Стопанския факултет доц. Теодор Седларски.

За прессекретар с указ бе назначена известната журналистка Елена Йончева.

Да влиза в сградата на "Дондуков" 2 бе забелязан и преподавателят по конституционно право Екатерина Михайлова от ДСБ, зам.-председател на 40-ото Народно събрание.
По-късно се разбра, че тя е отишла в президентството, за да предаде документите си като бивш член на комисията по помилвания към вицепрезидента.

"Няма да ставам служебен министър, никой не ми е предлагал. Имам да си оправям неща отпреди", обясни Михайлова пред журналисти, цитирана от Медиапул.

Президентът трябва да подпише указите за разпускане на 43-ото Народно събрание и за съставяне на служебен кабинет.

По информация от президентството обаче указите няма да бъдат издадени днес.

АНКЕТА: Очаквате ли промяна при президента Радев?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За речта на Радев пред парламента