Плевнелиев се мести от ”Дондуков” на ”Цариградско шосе”

stat
13:15  |  11 януари 2017 | Политика / Редактор Лилия Чалева /  
Росен Плевнелиев напуска Дондуков 2 след като на 22 януари Румен Радев встъпи длъжност Росен Плевнелиев напуска Дондуков 2 след като на 22 януари Румен Радев встъпи длъжност
Сн.: Bulphoto

Правителството гласува учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване от президента Росен Плевнелиев на офис за извършване на обществена дейнойност.
Офисът от 192 кв. м се намира на столичния бул. "Цариградско шосе" 111ж, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

От президентството добавиха, че помещението е в офис пространството на „София Тех Парк“.

С решението на МС се изпълнява ангажимент на държавата, предвиден в чл. 4 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България.

Росен Плевнелиев напуска Президентството на "Дондуков" 2, след като новият държавен глава Румен Радев встъпи в длъжност на 22 януари.

Първият демократично избран президент у нас Жельо Желев приживе също ползваше безплатно офис като бивш държавен глава на страната.

През 2007 г. вторият президент на България Петър Стоянов получи право на безвъзмездно ползване на офис на бул. “Васил Левски” №54 в София и представлява апартамент с площ 187 кв. м.

През 2011 г. на Георги Първанов също получи право на безвъзмездно ползване върху два имота за извършване на обществена дейност в качеството му на третия президент на страната. Имотите бяха две ателиета на ул. "Проф. Александър Фол" №2 в София с обща площ от 150 кв. м.

Последно в Политика


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.