Молейки за информация, която да помогне до стигането на извършителя, основателят на групата Virgin, заяви, че най-вероятно същият човек е успял да открадне 2 милиона долара от негов приятел, съобщи Ройтерс.

Преди шест месеца Брансън получил писмо "от правителството", а по-късно по телефона му се обадил човек, който се представил за Майкъл Фелън - министър на отбраната на Великобритания. Той заявил, че британски дипломат е бил отвлечен и трябва да бъде платен откуп за освобождаването му. И тъй като правителството официално не плаща откупи на терористи, трябвало бизнесът да даде сумата, а по-късно парите щели да му бъдат върнати "по един или друг начин".

Милиардерът обаче се усъмнил и проверил информацията. Оказало се, че министърът не го е търсил, а информацията за дипломата е измислица. Случаят вече се разследва от полицията.

От кабинета на министъра на отбраната потвърдиха за случая и съобщиха, че е имало още един подобен.

Съвсем скоро Брансън разбрал, че негов приятел - много успешен бизнесмен от САЩ, е станал обект на подобна измама. Той бил потърсен от човек, който се представил за самия основател на Virgin Group и поискал спешен заем, за да мобилизира помощ за Вирджинските острови. Самият Брансън притежава малък остров в архипелага, където ураганът Ирма нанесе много щети.

"Измамникът заявил, че не мога да получа достъп до сметката си във Великобритания, защото нямам начин да се свържа с Европа, а единствено съм успял да направя обаждане през сателит до него в Америка", разказа още Ричард Брансън.

Приятелят му веднага дал 2 милиона долара, които обаче изчезнали.