Днес Кънев написа в профила си във Фейсбук "по повод "информацията", че "условието на РБ е Радан да е министър...":

"Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт. Реформи в правосъдието, публичната администрация, обществените поръчки за създаване на здрава икономическа среда и конкуренция, за качествена среда за образование и здраве".

По думите му тази политика не се осъществява с пазарлък за постове, който е част от модела. Осъществява се със смела законодателна дейност - с нови правила, които да не допуснат новите управляващи да използват старите престъпни похвати, подчертава един от лидерите на РБ.

И допълва:

"Или накратко: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър. Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма, като народен представител в 43 НС. И ще се боря за тази програма на власт или в опозиция".

Във вторник вечерта се проведе изненадваща необявена среща между лидерите на РБ и ГЕРБ, в която участва и Бойко Борисов. След нея двете формации заявиха, че позициите им са се сближили.

Вчера пък от Блока коментираха, че за тях Патриотичният фронт е приемлив партньор в една дясноцентристка коалиция с ГЕРБ, но ще оставят на тях да изберат третия партньор.

Днес от партията на Бойко Борисов продължават втория кръг консултации за сформиране на правителство със срещи с АБВ и Патриотичния фронт. С партията на Георги Първанов разговорите се проведоха от 9 часа, а с коалицията НФСБ-ВМРО са насрочени за 12 часа.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред "Фокус", че докато не се съгласуват програмите на ГЕРБ и Патриотичния фронт, не може да се говори за коалиция и за участие в управлението.

АНКЕТА: Ще се споразумеят ли ГЕРБ и РБ?