Това стана след специално разрешение и при определени условя, предаде БНР.

Репортерите влязоха за 30 минути в жилището, собственост на 76-годишната майка на Петков – Стефанка Савова, след като подписаха специални споразумения за допустимите действия в частния имот. Разрешено им беше само да снимат, без да задават на жената никакви въпроси за самата престрелка.

На първия етаж журналистите влязоха по стълба през терасата, защото входната врата не можела да се отвори след полицейската акция.

Адвокатът на майката - Виктор Костов, обясни, че е поканил медиите, след като преди два дни тя била посетена от служители на МВР и подписа протокол, с който й предават жилището обратно в нейно владение. Това значи, че Савова отново може да живее в него. 

"Тя дава възможност на българската общественост да се запознае със състоянието на нейния апартамент - разрухата, която е вътре, последиците от стрелбата, т.е. има дупки по стените. От трагичния инцидент тук на 14-и март жилището е в ужасно състояние. Става ясно, че това жилище е необитаемо", коментира адвокатът.

Вратата, която командосите на успяха да разбият на 14 март, беше залостена с пружина, по която има кървави следи, съобщи News7. Кръв имаше и по масата в кухнята.
Стъкла и нападали дрехи имаше по пода. Стотици писма и отговори към жалби се виждаха подредени в кашон. По стените в дома й все още личат следи от куршуми, а в едно от чекмеджетата имаше осем изстреляни гилзи от автомат „Калашников“.

Стефанка Савова сама каза, че ще прави ремонт, но няма никакви средства, затова ще търси помощ. Жената , която в момента е настанена в евангелски център в Горна Оряховица, допълни, че за Великденските празници ще остане в дома си. Църквата й е наела и адвоката.

Преди дни Окръжният съд във Велико Търново отмени назначената тройна психиатрична експертиза на майката на стрелеца. Според председателя на състава Пламен Борисов, решението е незаконосъобразно, тъй като липсват мотиви за необходимостта от него.