Вчера той беше задържан за 72 часа и обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност и така е допринесъл с неговия пистолет да бъде убит 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев.

Днес съдът решава да остави ли Влайков за постоянно в ареста, но все още не са готови експертизите, които ще докажат той ли е произвел фаталния изстрел или 6-годишно момченце, както се твърдеше първоначално. Самият бивш гербаджия заяви, че съвестта му е чиста.

След като се разбра, че той и преди два пъти е бил изключван от ГЕРБ заради побои и намушкване с нож на мъж при пътен инцидент, от партията обясниха, че е бил възстановен, защото свидетелството му за съдимост е чисто.

На фона на това общинската съветничка разказа пред bTV как той се е отървал от присъда. Тя си спомни, че още през декември 2007 г. е предотвратила побой над сина си. Не знаела защо Влайков е посегна на него, след като в Общинския съвет не са имали конфликти.

"Тогава извикахме полицая на селото и Влайков каза, че няма повече да се занимава със сина ми, затова не подадох жалба", каза тя.

През февруари обаче 2008 г. синът ѝ бил пребит и откаран в тежко състояние в Пазарджик, макар че го изписали с епикриза, че му няма нищо.

„Бил го е лично Влайков с още един, който не разбрахме кой е. Тогава Бойко Борисов махна Влайков от ГЕРБ и държавата започна да го съди, но делото се въргаля 3 години и го прекратиха, като изкараха, че синът ми е виновен - бил го предизвикал. Синът ми опра пешкира, а господинът излезе чист“, каза още жената.

Пачева разказа, че впоследствие имало дело срещу нея от районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, на което Влайков подписал документ, че не го познава, а сега се оказва, че са близки приятели. Засега беше установено, че двамата не са се чували по телефона, но се проверява дали има разменени SMS-и или комуникация в интернет.

"Хората ми казваха че има силен гръб, аз не вярвах...", коментира още общинската съветничка.

Междувременно се разбра, че грешка на Окръжната прокуратура в Пазарджик бави делото, на което трябва да бъде решено дали той ще остане за постоянно в ареста, предаде БНР. Тя е внесла искането си в Окръжния съд, но съдия Георги Веселинов прекрати наказателното производство, тъй като престъплението, за което Влайков беше задържан, е подсъдно на Районния съд и само той може да се произнася.

Предстои насрочване и разглеждане на делото от районен съдия. Не е ясно колко това ще забави процедурата.

Цачева: Няма "чадър" над Влайков