"Много неща - и политически, и организационни трябва да се направят в БСП. По-голяма политическа активност в посланията, отговори на проблемите на по-голямата част от гражданите на България, социални проблеми, проблеми на ежедневието и на пътя на развитието на България".

Това трябва да се направи като промяна в БСП, според председателя на партията Михаил Миков.

Пред медиите в Плевен той заяви, че партията в момента продължава същия модел, който обаче е изчерпан и обострян от кризата, което е направило и хората чувствителни към него и е станало причина под 50% от хората да гласуват на последните избори, предаде Дарик.

Според Миков затягането на редиците в БСП е необходимо да се случи навсякъде.

Той посочи, че предстои уточняване на членския състав, електронизация на членството, като БСП щяла да стане първата партия в страната с реално електронно членство, което ще подобри комуникациите вътре в партията.

"Има хора в БСП, които смятат, че изявата им по вътрешнопартийни въпроси ги прави интересни за обществото и популярни в партията", каза Миков и коментира, че тези хора не само, че не са популярни в партията, но и нанасят удари върху нейното влияние.

"Вместо днес да говорим за проблемите на хората, пълним страниците на вестниците с проблемите на един или друг деец на БСП или с вътрешнопартийни теми, които не е лошо да коментираме, но на партийните форуми", каза Миков.

Миков отбеляза, че партийните членове имат своята оценка и тези дейци, които смятат медийните си изяви за най-важното грешат, защото не чуват гласа на обикновения партиен член.

"Аз искам да чуя хората. Имаме всякакви проблеми, но аз искам те да кажат какво мислят за причините за състоянието на партията и тяхното виждане за пътищата за излизане", каза още Миков.