Европа не се справя с интеграцията на мигрантите, сочи проучване на Центъра за изследване на отбраната и сигурността.  

По изследване на University College London, през периода от 1995-2011 г. ефектът от мигрантите е негативен за Великобритания - загубите са от 95 милиарда паунда /109,46 милиарда евро/. 

Според доклад на Финансовия съвет към министерство на финансите на Австрия, до 2060 година мигрантите ще струват на страната до около 23 милиарда евро в повишаване на националния дълг. 

Дошлите през последните години в Европа мигранти масово не работят. Например от от 2015 г. насам, холандският град Ротердам е приел разпределените му по вътрешна квота 2 429 мигранти , едва 4 /0,16%/ от които са започнали работа на пълно работно време, 118 работят на непълно работно време, а останалите /около 95%/ са изцяло на социални помощи. 

В дългосрочен план ситуацията не е по-различна. 

По доклад на Комисията по социална мобилност на Великобритания, едва 18,9% от от мюсюлманите на възраст между 16 и 74 години работят на пълен работен ден. 
В Германия понастоящем живеят над 3 милиона турци, 2,5 млн. от които имат немско гражданство /три поколения/. Едва около 20% от тях имат редовна работа, а останалите 80% получават социални помощи. 
Негативно е отражението на миграцията и върху работните места за местното население и получаваните от него трудови възнаграждения. 

Сигурност

Миграцията води до увеличаване на престъпността /освен тероризма/. Причините за това са много - социални, културни, религиозни и др. През годините в страните от ЕС се забелязва нарастване на броя на криминалните престъпления, извършени от мигранти. Така докато цялото население на австрийската провинция Горна Австрия е около 1,4 млн. човека, а търсещите убежище са около 7 500 или 0,5%. През миналата година , от заподозрените в извършване на престъпление мигранти са 31,1%. В това число не са включени мигрантите, получили австрийско гражданство и австрийските граждани с миграционен произход /второ или трето поколение/. 

През 2016 г. в Германия са отбелязани около 40 000 престъпления извършени в местата за настаняване на мигранти. През 2016 г. мигрантите са били 30,5% от всички заподозрени /с 26,7% повече от 2015 г./ През същата година мигрантите са извършили 2 512 изнасилвания и други сексуални атаки. 11 525 обира, 56 252 нападения с насилие, 487 711 нарушения на имиграционните закони /с 21,1% повече от 2015 г./
Нелегално в Германия са влезли 250 000 мигранти, а установените нелегално пребиваващи са били 225 000. Подобна е ситуацията в др. европейски страни. 

Успоредно с увеличаването на мигрантите, в Европа се завърнаха изчезнали болести, като туберколозата, малария, краста, нехарактерни за континента болести. Например, през 2011 г., 74% от новите случаи на заразяване с HIV в Швеция са станали извън страната, а 84% от заразените хора са били родени в чужбина. 

Интеграция


Европа не се справя с този проблем, който става все по-остър, като в особено голяма степен това се отнася до имигрантите и мигрантите - мюсюлмани. 
Според изследванията, около 18%/ близо 400 000 човека/ от живеещите в Германия турци са "религиозни фундаменталисти". В Австрия 27% от младите мюсюлмани във Виена се отнасят враждебно към западния начин на живот, отхвърлят го и предпочитат налагането на Шарията в страната, като са склонни това да стане по насилствен път. В Италия 38% от мюсюлманите считат, че държавната политика трябва да бъде доминирана от религията, 27% - че ислямските терористи са прави, 33% са на мнение, че ислямът трябва да завладее всички западни държави и целият свят трябва да бъде управляван от тази религия като забраняват на дъщерите си дори италианска храна, а 70% от по възрастните мигранти -мюсюлмани заявяват "не съм интегриран" и не желая да бъда. 

Плитическо измерение 

Задълбочава се пропастта между политическите елити и европейските граждани. След оттеглянето на САЩ от Глобалното споразумение за миграцията, като несъвместимо с политиката на САЩ в сферата на миграцията и бежанците, може да се очаква, че много от европейските граждани ще подкрепят такъв подход, поставящ на първо място националните интереси и тези на собствените граждани.