Те се осмелиха да продължат нюйоркската традиция и да шокират минувачите. Инициативата "Без панталони в метрото" се провежда всяка година зад Океана вече повече от десетилетие.

Събитието е известно като "No Pants Subway Ride". Идеята е проста – случайни минувачи се качват в мотриса на метрото на отделни спирки в средата на зимата – на пръв поглед нищо необичайно. Участниците се държат така, сякаш не се познават един друг. Всички носят зимни палта, шапки, шалове и ръкавици. Единственото необичайно нещо е липсата на панталон, пише БГНЕС.

Първата акция "В метрото без панталони" се случва в Ню Йорк през 2002 година. От тогава всяка година в началото на януари се организират пътувания без панталони и поли.

Въпреки че София събира десетки привърженици на идеята, по света хиляди души свалят гащите си в обществения транспорт – с единствената цел – добре прекараното време.

"Същността на Improv Everywhere е да се веселим. Ние изцяло сме предани на идеята за организиран купон. Нашата задача - да организираме весели развлечения за участниците, тези, които ни виждат и тези, които четат за нас на нашия сайт", се посочва на сайта на групата.

"Искаме да покажем, че не е задължително шегите да са свързани с унижения или конфузи. Те могат да накарат някой да се разсмее или усмихне. Или да се спре и с нови очи да погледна на заобикалящия ни свят", заявиха нюйоркските организатори.

Вижте галерия от снимки