От Метрополитен заявиха за Нова, че проблемът е бил отстранен много бързо.

"Не е спирано движението, просто в този интервал около 06.30 часа малко е разреден графикът. Намерено е къде е късото съединение, отстранено е и работата върви нормално", обясни Братоев, цитиран и от "Фокус".

"Най-вероятно през нощта са мили тунела и с маркучите са пръснали вода - това е вероятната причина", коментира инж. Братоев и добави, че в случая няма нищо притеснително или извънредно.

"Няма опасност, подменен е възелът, където е станало късото съединение. Това е извършено без да се спира движението - всичко е направено както трябва", каза още изпълнителният директор на "Метрополитен".

Технически проблем с мотриса на столичния метрополитен затрудни движението между станциите „Васил Левски” и „Софийски университет – Свети Климент Охридски”. Движението временно се извършваше с друг влак в двете посоки. В 6:55 редовното движение на метрото по първата метролиния беше възстановено, съобщиха по-рано от Столична община.

Днес от 13.30 ч. официално ще бъде дадено началото на строителството на втория етап от Линия 3 на метрото. Церемонията ще се проведе на кръстовището на бул. "Овча купел" и бул. "Президент Линкълн". Строителството е по проект за разширение на метрото в столицата Линия 3, етап II, участък: ул. "Житница" ж.к. "Овча купел" Околовръстен път. Проектът е включен в ОП Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.