Това каза в Пловдив Радан Кънев, който участва в семинар на ДСБ за добрите политики в местното управление, финансиран от фондация "Конрад Аденауер", предаде БГНЕС.

Кънев увери, че във всяка община Реформаторският блок ще има един кандидат за кмет, а ако някой не е съгласен, може да напусне блока и да се кандидатира като независим- както се случва в момента в Пловдив с ГЕРБ.

Доскорошният областен координатор на ГЕРБ и депутат Здравко Димитров напусна поста си и се кандидатира като независим.

"Общото мнение е, че Здравко Димитров е много силен кандидат и вероятен фаворит за местните избори", каза днес по тоя повод Радан Кънев. Очаква се оценката и на Движение "България на гражданите", което провежда днес в Пловдив свой национален съвет.

Много бавно и много трудно се работи, ние искаме да реформираме страната, но с 9% няма как това да стане лесно, коментира Радан Кънев фиаското на министър Москов в здравната комисия, но каза още, че предстои разговор на излъчения от ДСБ министър с премиера на тази тема и той се надява да намерят решение.

На моменти сме доста самотни, но се справяме. Съпротивата е много жестока, а интересите и злоупотребите са огромни, каза още той.

Въпреки това, при важните гласувания коалицията е единна, увери Радан Кънев. На въпрос дали не се чувстват самотни на фона на стоплянето на отношенията между ГЕРБ и ДПС, той предрече скорошно рязко охладняване при предстоящи гласувания в парламента, без да уточни какво точно ще се обсъжда.