Не е допусната продажбата на 1275 опаковки със спирачна течност; при тях съдържанието не отговаря на посочените количества.

Инспекцията е извършена при производител, по повод получен сигнал, показват данни на агенцията, предоставени на всекидневника.

Акция "Кисело мляко"

През тримесечието ДАМТН е насочвала контрола си главно към търговски вериги и продаваните в тях предварително пакетирани мляко и месо, и производните им продукти.

Нараснал е от 298 на 326 броят на инспектираните партиди пакетирани стоки с еднакви количества - които са главно мляко и млечни продукти. Почти двойно е и увеличението на инспектираните стоки с различни количества.

През първото тримесечие в търговската мрежа е проведена и тематична проверка "Кисело мляко", информират още от агенцията. Контролирано е киселото мляко от български производители в магазини в цялата страна.

Проверени са пуснати на пазара търговски марки кисели млека от 101 производители, в 66 обекта в различни градове на страната.

На случаен принцип са инспектирани общо 304 партиди, като само в една от тях е установено наличието на един несъответстващ продукт, който е спрян от разпространение.