Така лидерът на "България на гражданите" отговори на обвиненията на Радан Кънев, че лидери в дясната формация тайно се срещат с Бойко Борисов и той се намесва в политиката им.

При мен нещата са ясно и мога да гарантирам, че никой не влияе върху решенията на изпълнителния съвет на „Реформаторския блок”, заяви Кунева пред Нова телевизия.

По въпрос за евентуална коалиция с ГЕРБ Кунева предложи германския модел – след изборите да се направи допитване до избирателите си дали искат коалиция с Бойко Борисов. Преди изборите обаче такива обещания не се правят, смята тя.

Първо избирателят ще каже дали ни дава шанс да управляваме и с колко процента. Предварителни намерения няма. Докато не минат изборите, ние нямаме мандат да кажем, че ще управляваме. Социологическите проучвания сочат, че г-н Борисов вероятно ще бъде победител. А мандатът ще отиде при първия. Оттам нататък трябва да се види има ли той мнозинство, защото г-н Борисов заяви, че няма да управлява без мнозинство”, коментира още лидерът на ДБГ.

Според нея обаче това решение на Борисов не би било правилно. Той може и да покани някой за коалиция, но трябва да видим дали ще имаме мандат и дали ще бъдем поканени, добави тя.

„България на гражданите” ще излъчат кандидат за лидер на Реформторския блок, но това няма да е тя.
Смята се, че Радан Кънев, който подаде оставка като говорител на формацията, е фаворит за поста.